بلاگ

15 prøvesteder bliver digitale i 2024

Der er nu startdatoer for 15 digitale prøvesteder i Danmark for første halvår af 2024.

Kolding og Esbjerg er startet.

MARTS Roskilde 6. marts, Hillerød 12. marts, Amager 19. marts

APRIL Nykøbing Falster 5. april, Slagelse 9. april, Odense 11. april

MAJ Horsens 2. maj, Viborg 8. maj, Aabenraa 14. maj, Holstebro 16. maj, Aarhus 22. maj, Aalborg 24. maj, Frederikshavn 28. Maj

Der er frit valg blandt alle steder i Danmark til teoriprøven. Den digitale prøve tilbydes på dansk eller engelsk. Senere vil den også blive tilbudt på grønlandsk, færøsk og - for beboere i grænselandet - på tysk. På andre sprog tilbyder Færdselsstyrelsen fortsat som analoge teoriprøver med tolk. Teoriprøver med tolk vil fremover kunne afvikles på de prøvesteder, hvor der ikke er digitale teoriprøver. For Amager Strand, som bliver et digitalt teoriprøvested, fastholder styrelsen - indtil videre - et antal analoge teoriprøver.

Kun på 2 steder af de 15, vil der forsat være mulighed for analoge prøver.

Booking af alle teoriprøver foretages på ”køreprøvebooking”, det er stadig kørelæreren eller borgerservice der først opretter/tilmelder dig.

Du skal medbringe din ansøgning, dit pas, evt. kørekort eller legitimationskort. Derudover skal du kunne bruge og logge ind på din MitID app via eget internet. Færdselsstyrelsen opfordrer dig dog til altid at afklare med din kørelærer, hvad du skal medbringe til prøven, da særlige forhold kan gøre sig gældende. Er du fritaget for MitID skal personalet hjælpe med at du kan logge ind.

Den digitale teoriprøve kan tages i kategori A, AM, B, C, D, E samt kombi prøver. 

Den digitale teoriprøve afholdes på 24" touch skærm og med høretelefoner. Du må ikke medbringe din mobil eller lign. til prøven, de ting skal lægges i en aflåst box. Prøven har du højst 25 minutter til. Når du har afsluttet prøven, kommer der svar på din skærm med det samme om du har bestået eller ikke bestået.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.