بلاگ

Oversvømmet motorvej

Vær opmærksom på store mængder vand på vejene og nogen steder er der risiko at bilen ikke kan køre igenem forhindringen, så man kan risikere at man sider fast. Vær kritisk når du vurderer om du kan køre igennem eller ej.

I denne situation har mange biler valgt at bakke op til afkørslen som er lige ved siden af og nogle få bilister har valgt at fortsætte gennem forhindringen.

Det er forbudt at bakke på motorvejen og hvis man kommer i en situation som denne så kan det være farligt fordi bagfrakommende kan være overrasket at man holder stille og ikke kan komme igennem forhindringen. Det er vigtigt at man bruger havariblinket for at advare bagfrakommende om uventet kødannelse.

Hvis du holder stille i en situation som denne og ikke kan fortsætte kørslen og der er en bagfra kommende bil der er på vej til at ramme dig bagfra så skal du slippe bremsen, rette hovedet fremad og læne hovedet op til nakkestøtten, holde hænderne på rettet i stillingen 'kvarter i tre' (hvis airbagen blive udløst) for at mindske sammenstødet.

Forklaringen til at du skal slippe bremsen, hvis du kan se at der er nogen der vil ramme dig bagfra, er at det vil give større skader på personerne i bilen og selve bilen, jo større modstand der er. Hvis du slipper bremsen og holder i frigear, så vil du "bare" få et skub fremad. Hvis du kigger til siden i stedet at kigge fremad, så kan du risikere at få piskesmæld eller andre skader. Hvis du holder forkert på rattet og for eksempel holder rattet med venstre hånd på toppen af retskransen, så vil airbagen hvis den bliver udløst skubbe armen mod dit hoved med meget høj fart ( airbagen bliver udløst med 300 km/t ) og så vil armen kunne lave skader på dit hoved.

Husk også at slå airbag fra hvis du kører med bagudvendt barnestol på passagersædet. Husk når du sætter dig i bilen, inden du begynder at køre, er det vigtigt at du indstiller dit sæde, rat, spejle, sikkerhedsselen i højden, nakkestøtten så den passer i højden og den skal være tæt på hovedet. Det skal du være særlig opmærksom på hvis du kører i dele bil, dvs at du deler bilen med et familiemedlem, lejer eller hvis du låner bilen, så er de typisk indstillet til personen som har kørt bilen før dig. Selvom du skal køre en kort tur husk at indstille alt så det passer til dig, fordi du ved aldrig hvornår uheldet vil kunne ske.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.