Blog

Ne ndajmë rrugën - hapësirë ​​për çiklistët

Është “Viti i Ciklit ’22” Mbajtja e distancës, vëmendja dhe dhënia e hapësirës – ky është mesazhi në fushatën e Ministrisë së Transporteve për siguri më të mirë rrugore për çiklistët. Mesazhi shkon si për shoferët ashtu edhe për çiklistët.

Këshilla e mirë për shoferët është:

  • kushtojini vëmendje kur nuk ka rrugë të veçantë biçikletash, prisni nëse nuk ka vend për të parakaluar, ngadalësoni dhe mbani një distancë prej 1.5 metrash kur parakaloni çiklistët.

Këshilla e mirë për çiklistët është:

  • Vraponi me radhë, dmth. njëri pas tjetrit dhe jo pranë njëri-tjetrit (bashkoni me metodën zip), bëhuni të dukshëm (reflektorët dhe dritat), mbajeni në të djathtë të karrexhatës.
Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.