Blog

Hvor lang tid tager en teoriprøve

Der er to forskellige måder teoriprøverne afholdelse på hos Færdselsstyrelsen og du skal vide, hvor du gerne vil til prøve for, at du kan forberede dig med samme opsætning som din endelige prøve. Eller du skal vide om du vil helst tage en analog teoriprøve eller den nye digitale prøve. Det er nemlig muligt at tage sin teoriprøve hvor som helst du ønsker af de steder Færdselsstyrelsen udbyder.

Så hvor lang tid tager en teoriprøve?

Den analoge teoriprøve afholdes med afspilning af 25 billeder på en storskærm og dertil oplæsning af en situation til hvert billede og tilhørende 2 til 4 spørgsmål. Svarerne skal afkrydses Ja/Nej på et A4 ark. Det er ikke muligt at læse spørgsmålene. Tiden kan ikke siges præcist men efter oplæsning af et spørgsmål er der ca. 4 sekunder til at svare i. Når prøven er afsluttet er der måske gået et kvarters tid eller lign. dog højst 25 minutter.

Den digitale teoriprøve afholdes med gennemgang af 25 billeder på en 24" touchskærm og dertil en skriftlig indledning til hvert billede og tilhørende 2 til 4 spørgsmål. Du kan også få oplæst situation og spørgsmål, det bestemmer du selv. Hvis du vil have dem oplæst, skal du bruge det headset der er på din plads. Din plads er afskærmet fra de andre pladser, men man starter på samme tid. Du kan bladre frem og tilbage, du kan markere billeder du ønsker at gennemgå igen tilsidst. Der er maksimal 25 minutter til prøven. Du kan afslutte tidligere hvis du vil. På skærmen får du besked om du har bestået eller ikke bestået. Selvom du har afsluttet prøven før tid, kan du ikke få adgang igen for at rette noget.

På Prove.dk har du mulighed for både analoge og digitale prøver - 42 af hver - til kategori B.

Husk at til den digitale teoriprøve skal du medbringe dit MitID. Hvis du ikke er oprettet med MitID, kan du selvfølge stadig tage en teoriprøve men du logges ind via den sagkyndige der er tilstede.

For at bestå skal mindst 20 billeder være 100% korrekte. Bedømmelsesskemaet og undervisningsplanen er ens for digitale og analoge teoriprøver. Tager du den digitale prøve, modtager du bedømmelsesskemaet med Digital Post medmindre, du er fritaget for Digital Post. Den digitale teoriprøve kan tages på dansk og engelsk i alle kategorier, som Færselsstyrelsen tilbyder som digital prøve.

Datoen for den første digitale teoriprøve på de 15 digitale lokationer 2024 er følgende:

Bølge 1 Kolding 30. januar Esbjerg 13. februar

Bølge 2 Roskilde 6. marts Hillerød 12. marts Amager 19. marts

Bølge 3 Nykøbing Falster 5. april Slagelse 9. april Odense 11. april

Bølge 4 Horsens 2. maj Viborg 8. maj Aabenraa 14. maj Holstebro 16. maj Aarhus 22. maj Aalborg 24. maj Frederikshavn 28. maj

I 2025 forventer styrelsen digitalisering af flere teoriprøvesteder. De digitale lokationer vælges på baggrund af data og erfaringer fra opstarten i 2024.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.