Blog

Hvordan skal du køre på 2 minus 1 veje?

Kør på midten af vejen.

En 2 minus 1-vej er en vej, som visuelt kun har et enkelt kørespor, der servicerer dobbeltrettet trafik. Der er brede kantbaner i begge sider, som benyttes af cyklister og gående og afmærkes med stiplede/punkterede 30 cm kantlinjer.

På disse veje skal du køre i midten, så længe der ikke er modkørende bilister. Hvis der kommer modkørende skal du trække til højre ud i kantbanen. Vis hensyn og sæt gerne farten ned og er der gående eller cyklister foran dig, må du vente med at overhale dem til der igen er plads. Hastighedsgrænsen er maks. 60 km/t udenfor tættere bebygget område og maks. 50 km/t indenfor tættere bebygget område.

Disse 2 minus 1 veje bruges for at højne trafiksikkerheden for bløde trafikanter på smalle veje, både landeveje og i mindre byer.

Plakaterne viser hvor du skal placere dig ved kørsel på disse veje - selvfølgelig som de to glade smileys -, hvor der er brede stiplede kantlinjer med plads til gående og cyklister.

Det er tilladt at parkere på en 2 minus 1-vej. De stiplede linjer må overskrides og bilen parkeres i vejsiden – medmindre der er skiltet med parkering forbudt, eller der er andre gængse grunde til ikke at måtte parkere.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.