Blog

Igangsætning

Hvornår skal du blinke ved igangsætning?

Ved igangsætning skal du altid blinke før du sætter i gang. Hvis der er en situation ligesom på billedet og du kan se, at du ikke kan sætte i gang med det samme, så skal du vise til den bagfrakommende at du ikke vil sætte i gang lige nu, ved ikke at blinke.

Så det korrekte vil være at du skal vente på den bagfrakommende røde bil til at passere, inden du igen kigger i indvendigt førerspejl, udvendigt sidespejl, kigge over venstre skulder for at se om der er nogen i de blinde vinkler og til sidst blinke til venstre inden du sætter i gang, også selvom der ikke kommer nogen bagfra. Huskereglen er her - de 4S’er : spejl, spejl, skulder, signal.

Hvis der er mange biler der kommer bagfra og de kører langsomt i kø, så vil det være ok at blinke til venstre og vise hensigt, så vil der nogen af de bagfrakommende give plads til din igangsætning. I tæt kørsel har du lov til at være til nødvendig ulempe ved parallel igangsætning.

Husk for i øvrigt at blinke inden du skifter vognbane når der er bagvedkørende og altid på motorvejen.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.