Hastighed på motortrafikvejen (Copyright prove.dk)
Blog

Hastighed på motortrafikvejen

På dele af motortrafikvejen, hvis det er markeret, kan tophastigheden være maksimum 100 km/t. Tidligere maksimum tilladte hastighed var 90 km/t.
Generelt hastighed på motortrafikvejen er stadigvæk 80 km/t. Det er kun hvis det er skiltet med at hastigheden kan være over 80 km/t. Der kan selvfølgelig også være lokalt skiltet med en lavere hastighedsgrænse, så er det den hastighed der gælder.

For biler med trailer er maksimal hastighed 80 km/t. Med en tempo 100 godkendelse til campingvogn eller trailer, er maksimal hastighed stadig 80 km/t på motortrafikvej. Uanset om du kører med en stor eller lille trailer, er den maksimale hastighed 80 km/t.

Cyklister og fodgængere må ikke færdes på motortrafikvejen. Heller ikke langsomme køretøjer som traktorer, motorredskaber og knallerter.

Det er ikke tilladt at standse eller parkere på motortrafikveje. Det er ikke tilladt at vende eller bakke på motortrafikveje.

Der kan forekomme modkørende trafik på motortrafikvejene. Ligeledes er der tværgående trafik.

Med et almindeligt B-kørekort eller kørekort automatgear må du trække en anhænger med en totalvægt (anhænger + læs) på maksimalt 750 kg - hvis din bil er godkendt til at trække anhængeren.

Vær altid opmærksom og hold tilstrækkelig afstand til bilen foran dig. Husk at bremseafstand forlænges markant hvis du kører med trailer eller campingvogn.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.