Situationer når man få klip i kørekortet:
Blog

Klip i kørekortet

Her er listen af overtrædelser, der giver klip i kortet:

 1. Overskride hastighedsgrænsen med mere end 30 %
 2. Køre over for rødt
 3. Farlig overhaling (overskride spærrelinjer, overtræde reglerne for overhaling og forbud mod overhaling og overhale ved et fodgængerfelt)
 4. Ikke spænde børn under 15 år fast efter reglerne
 5. Køre mod færdselsretningen
 6. Overtræde reglerne for vigepligt
 7. Ændre færdselsretning og placering til fare eller unødig ulempe for andre trafikanter
 8. Køre venstre om et helleanlæg
 9. Køre med for kort afstand til forankørende
 10. Køre ulovligt i nødsporet (på vej)
 11. Køre over jernbanespor, hvis der er givet signal for standsning
 12. Køre om kap eller væddeløbskørsel på vejen
 13. Køre ulovligt med børn under 15 år på motorcykel
 14. Køre uforsvarlig slalom og forbikørsel i tæt trafik
 15. Øge hastigheden, når du bliver overhalet

  De fleste, få klip på grund af oversidelsen af ht , dernæst at køre over for rødt, farlig overhaling og manglende brug af sikkerhedsudstyr l børn.3 klip inden for 3 år medfører en be nget frakendelse af kørekortet. Det betyder bl.a., at du skal bestå både en teori- og en køreprøve inden for tre måneder for at beholde dit køre- kort.Hvis du ikke har ha din kørekort i mere end tre år, er reglerne strammere, idet kørselsfor bud opnås allerede efter 2 klip inden for 3 år. Du skal gennemføre særlig køreundervisning på køreskolen. De e betyder, at du skal tage minimum o e teore ske lek oner og o e prak ske lek oner på 45 minu er hver, og du skal også bestå både en teori- og en prak sk prøve. Du kan godt få ere klip på én gang. F.eks. hvis du både kører for stærkt og over for rødt, så får du to klip. Det er kun den, der fører køretøjet, der får klip. Du kan få klip, selv om du endnu ikke er fyldt 18 år. Du kan også få klip, selvom du ikke har kørekort. Hvis du ikke har kørekort og får tre klip, bliver du frakendt re en l at få kørekort.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.