Blog

Rrugë e përmbytur / Ujë në rrugë

Çfarë do të bëni nëse e gjeni veten në një situatë të tillë? Dëshironi të ndiqni mjetin përballë apo dëshironi të ndaloni dhe të gjeni një rrugë tjetër?

Nëse nuk mund të gjykoni thellësinë e ujit, nuk duhet të ndiqni verbërisht të tjerët sepse disa automjete janë më të larta se të tjerët si p.sh. SUV-të që janë krijuar për vozitje jashtë rrugës. Ngasësi i motoçikletës në foton e mësipërme nuk ishte në gjendje të kalonte nëpër ujë dhe motoçikleta është shkatërruar me një motor të thyer. Është e rrezikshme të vozitësh nëpër ujë sepse kapakët e pusetave mund të shtyhen dhe mund të ketë vrima të mëdha ku ato janë ulur. Mund të ketë edhe pengesa të tjera që nuk mund të shihen nën ujë.

Uji mund të ketë një sërë pasojash për veten, automjetin tuaj dhe mjedisin përreth:

  • Ju mund ta dëmtoni automjetin sepse uji mund të shkaktojë dëme të mëdha në motor, kabinën e brendshme dhe sistemet elektrike. Kjo mund të çojë në riparime shumë të shtrenjta.
  • Komponentët elektrikë dhe elektronikë janë veçanërisht të prekshëm ndaj dëmtimit të ujit. Edhe nëse kaloni nëpër një rrugë të përmbytur si kjo dhe automjeti juaj fillimisht duket se mbijeton i padëmtuar, dëmi mund të shfaqet më vonë.
  • Nëse uji futet në hyrjen e ajrit, mund të dëmtojë motorin, uji mund të futet në cilindra, gjë që do të bëjë që motori të dështojë.
  • Dëmtime mekanike: Pengesat nënujore dhe gungat nënujore mund të shkaktojnë dëme mekanike në automjet, duke përfshirë dëmtimin e pjesës së poshtme, pjesëve mbajtëse të ngarkesës dhe rrotave.
  • Pasojat mjedisore: Kalimi nëpër një rrugë të përmbytur mund të shkaktojë ndotje mjedisore. Mund të shkaktojë derdhje të naftës, kimikateve dhe substancave të tjera të dëmshme në mjedis, duke rrezikuar ekosistemet ujore.

Ne ju rekomandojmë që të mos ecni me makinë nëpër një rrugë të përmbytur si kjo dhe në vend të kësaj të gjeni një rrugë tjetër për në destinacionin tuaj. Përdor prove.dk për të marrë informacione më të dobishme në lidhje me drejtimin në të gjitha kushtet dhe kushtet aktuale të motit që prekin shoferët, si uragani që sapo goditi Danimarkën më 20/10/2023.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.