Blog

Oversvømmet vej / Vand på vejen

Hvad vil du gøre, hvis du kommer i en situation som denne? Vil du følge køretøjet foran dig, eller vil du standse og finde en anden vej?

Hvis du ikke kan bedømme dybden af vandet, bør du ikke blindt følge andre, fordi nogle køretøjer er højere end andre som f.eks. SUV’er, der er lavet til terrænkørsel. Føreren af motorcyklen på billedet ovenfor kunne ikke køre gennem vandet og motorcyklen er havareret med en ødelagt motor. Det er farligt at køre gennem vand, fordi kloakdæksler kan blive skubbet af, og der kan være store huller hvor de sad. Der kan også være andre forhindringer som det ikke er muligt at se under vandet.

Vand kan have en række konsekvenser for dig selv, dit køretøj og omgivelserne:

  • Du kan beskadige køretøjet, fordi vand kan forårsage store skader på motoren, den indvendige kabine og de elektriske systemer. Dette kan føre til meget dyre reparationer.
  • Elektriske og elektroniske komponenter er særligt sårbare over for vandskader. Selvom du kører gennem en oversvømmet vej som denne, og dit køretøj i første omgang ser ud til at overleve ubeskadiget, kan skaden vise sig senere.
  • Hvis der kommer vand ind i luftindtaget, kan det beskadige motoren, vand kan komme ind i cylindrene, hvilket vil få motoren til at svigte.
  • Mekanisk skade: Undervandsforhindringer og bump under vandet kan forårsage mekanisk skade på køretøjet, herunder skader på undervognen, bærende dele og hjulene.
  • Miljømæssige konsekvenser: At passere gennem en oversvømmet vej kan forårsage miljøforurening. Det kan forårsage spild af olie, kemikalier og andre skadelige stoffer i miljøet, hvilket bringer vandøkosystemerne i fare.

Vi anbefaler, at du ikke kører igennem en oversvømmet vej som denne og i stedet finder en anden vej til din destination. Brug prove.dk til at få mere brugbar information om kørsel under alle forhold, og faktiske vejrforhold, der har indflydelse på bilister som orkanen, der netop har ramt Danmark den 20.10.2023.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.