Blog

Ældre trafikanter

Ældre trafikanter har ofte nedsat syn og hørelse og opfatter og reagerer langsomt. De kan kompensere for det op til en vis niveau ved deres erfaringer, gode vaner og rutiner.

Mange ældre har svært ved at gå og er bange for at falde og er derfor mindre opmærksomme på bilisterne, når de træder ud af kantstenen eller er på vej over kørebanen.

Rigtig mange ældre opfatter fodgængerfelter som særligt sikre steder og undlader derfor ofte at kigge efter, inden de krydser. Når de krydser vejen mens der er grønt lyssignal, gør de det med fuld tillid og uden at se sig omkring.

Mange ældre mennesker er bange for trafikken og bliver nemt forskrækket over biler, der hurtigt nærmer sig, kører forbi eller bremser pludseligt, hvilket kan forårsage farlige paniksituationer. Derfor bør du tage ekstra forholdsregler, når du ser en ældre person i trafikken og tage ekstra hensyn til dem.

I situationen på billedet ser den ældre cyklist ud, som om han har problemer med at holde balancen. Han er måske blevet overrasket over fodgængeren. I tilfælde som dette skal du være kritisk og forvente, at cyklisten falder foran dig, selvom han måske bliver på cyklen. Tilpas din hastighed, hold god afstand, og vær klar til at stoppe for at undgå eventuelle ulykker.

Få adgang til prove.dk og lær om trafiksikkerhed, og forbered dig til din teoriprøve.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.