Blog

Hvad er 'Minus grønt signalet'?

Kender du signalet ”Minus grønt signal”? Kært barn har mange navne siger man. Dette signal 'Minus grønt signal' har også haft 2 andre navne, nemlig spejlsignal og repetitionssignal.

Hvad betyder så ”Minus grønt signalet” og hvor findes det i trafikken?

Det er et lyssignal som består af signalet rødt og gult, det grønne signal mangler eller der er sat et hvidt kryds over. Det findes kun i lyskryds og er kun for venstresvingende. Signalet er opsat for at øge sikkerheden og gøre det lettere for den venstresvingende at komme sikkert ud af krydset. Signalet angiver for de venstresvingende, der holder midt i krydset, hvornår lyset for de modkørende skifter fra grønt til gult og rødt. Dvs. når der ikke er lys i signalet, har de modkørende grønt. Det er ikke altid lige let at få øje på 'Minus grønt signalet', men kik efter det ovre på hjørnet af de modkørendes og den vej du vil dreje til venstre ad. Hvis signalet har det hvide kryds på hvor der ellers ville være grønt i et 'normalt' rød, gul, grøn signal, kan du nemmere få øje på det. Men kik efter det, fordi når der kommer lys i det gule felt skal de modkørende standse og er det tid for dig at lige sikre dig at der ikke er nogen modkørende eller andre trafikanter på vej over, og derefter fuldføre dit venstresving når det er frit.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.