Blog

Digital teoriprøve slutter 1. oktober 2021

Den 1. oktober overgår teori- og praktiske prøver til Færdselsstyrelsen. Der er planlagt ændringer men hvordan og hvornår vides ikke endnu. Dog fortæller Færdselsstyrelsen at det fra den 1. oktober ikke er muligt at tage teoriprøven digital i Hillerød eller Køge. Så alle teoriprøver i Danmark er skriftlige og gennemføres ved forevisning af en tilfældigt udvalgt serie blandt godkendte teoriprøvesæt med indtalte spørgsmål og svarmuligheder samt tilhørende afkrydsningsskema til besvarelse. I starten vil ventetiden på prøverne være cirka det samme som nu, men fremover vil ventetiden blive kortere. Der vil gå et stykke tid, før man kan forvente, at de nuværende ventetider bliver normaliseret og stabiliseret. Ambitionen er efterfølgende at digitalisere området og i højere grad at blive efterspørgselsdrevet i løbet af de næste et til to år. Det betyder, at for eks.lægges prøver ud, hvor efterspørgslen og behovet er størst.

Efter den 1. oktober 2021 skal du kontakte Færdselsstyrelsen frem for politiet i forbindelse med en række spørgsmål omkring kørekortområdet.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.