Blog

Digitale teoriprøver igen i 2024

Da Færdselsstyrelsen overtog køreprøverne fra politiet i 2021 stoppede muligheden for de digitale teoriprøver i de enkelte steder det blev brugt. Nu har Færdselsstyrelsen meddelt at der starter nye digitale teoriprøver visse steder i 2024. Det vil blive rullet først ud i Kolding, så Esbjerg. Den næste udrulning bliver Amager Strand (København), Roskilde og Hillerød. 3.udrulning er Århus, Horsens, Viborg, Holstebro, Ålborg, Frederikshavn og Åbenrå. I 2025 vil der komme flere udrulninger men de præcise steder er ikke valgt endnu.

De nye digitaliserede teoriprøver er inspireret af prøverne i Holland, Sverige og Finland. Tilmelding til prøver er altid på koreprovebooking.dk Datoen for den første digitale prøve er ikke offentliggjort endnu.

Repræsentanter for kørelærerbranchen vil blive inviteret til Færdselsstyrelsens paneldrøftelse og fremvisning af den digitale teoriprøve i november. Alle kørelærere har mulighed for at være med til et online møde med en demonstration af den digitale løsning. Der vil blive fulgt op af lokale informationsmøder i takt med at de nye prøver udrulles i landet. Invitationen vil blive sendt ud med Færdselsstyrelsens nyhedsbrev. Du kan som kørelærer tilmelde dig nyhedsbrevet på deres hjemmeside.

Repræsentanter for eleverne bliver også inviteret til et gruppepanel, hvor den digitale løsning præsenteres for dem. Færdselsstyrelsen vil udarbejde en informationspakke om den digitale teoriprøve, så elever kan føle sig trygge ved den nye løsning.

"Digitalisering er en naturlig del af vores mindset. Her er den digitale teoriprøve et fint eksempel på, hvordan vi kan effektivisere og automatisere arbejdsgange og udnyttelse af data, så vi kan levere bedre service til borgerne og skabe større arbejdsglæde for medarbejderne, fortæller Stefan Søsted, direktør i Færdselsstyrelsen."

"Vi får en robust og gennemprøvet digital løsning, der allerede er i drift i Holland, og som vi har fået tilpasset vores behov og design, fortæller Stefan Søsted, - vi får et system med høj kvalitet, hvor indhold og billeder er opdaterede, så eleverne får et mere tidssvarende prøvegrundlag til gavn for trafiksikkerheden."

Med den nye digitale løsning kan eleven læse og lytte til hvert spørgsmål ad flere omgange og bladre frem og tilbage i spørgsmålene.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.