Blog

Grønlansk kørekort

Ombytning af grønlandsk kørekort til dansk kørekort.

Har du boet i Grønland og erhvervet grønlandsk kørekort og brug for ombytning til dansk kørekort, kan du på Prove.dk købe adgang til 42 teoriprøver. Teoriprøverne svarer til den prøve du skal bestå hos politiet. Al teori er også tilgængelig via videoundervisning med 30 lektioner. Du kan selv vælge om du vil afspille prøverne med eller uden tekst. Du får også adgang til online teoribog. Der er i alt 42 teoriprøver og der er mange sprog, dog ikke grønlandsk.

Udpluk fra færdselsstyrelsens hjemmeside: Kørekort udstedt på Grønland Du har ret til at køre med dit gyldige grønlandske kørekort i op til 90 dage efter, at du har etableret bopæl i Danmark. 

Det er dog en betingelse, at du opfylder de aldersbetingelser, som gælder for udstedelse af et tilsvarende dansk kørekort. 

Hvis du efter 90 dage fra du har etableret sædvanlig bopæl i Danmark, forsat ønsker at køre her, skal du have ombyttet dit grønlandske kørekort til et dansk kørekort. Du skal i den forbindelse aflægge en kontrollerende køreprøve.

Skal du tage kørekort på Grønland findes der en teoribog som hjælp på færdselsstyrelsens hjemmeside. Teoribogen er fra 2019 og kan downloades på både dansk og grønlandsk.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.