Blog

Regler for gennemførelse af praktiske prøver (køreprøver) ift. Covid-19-situationen.

Regler for gennemførelse af praktiske prøver ift. Covid-19-situationen.

Afvikling af teoriprøver er blevet genoptaget fra onsdag den 7. april 2021 og praktiske prøver (køreprøver) fra torsdag den 8. april 2021.

Afvikling af køreprøver. De praktiske køreprøver skal afholdes med mundbind eller visir. Kravet er ligeledes gældende ved helbredsmæssige køretests.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer angiver videre, at man generelt skal minimere tæt fysisk kontakt, sikre god håndhygiejne og reagere på (milde) symptomer på COVID-19.

Konkret i forhold til afvikling af køreprøver indebærer de generelle retningslinjer, uanset køretøjets art, at:

Prøvesagskyndig og prøvetager skal bære mundbind eller visir, når de sidder i samme kabine. Kravet gælder også ved helbredsmæssige køretests. Prøvesagkyndige skal foretage en besigtigelse og en følgende vurdering af prøvetager inden køreprøven. Såfremt prøvetager hoster, virker forkølet eller på anden måde ser syg ud, tages der en samtale om udsættelse af prøven. Kompetencen til at afslutte, ej indlede, prøven ligger hos den prøvesagkyndige. Den prøvesagkyndige skal i givet fald udfærdige en skriftlige begrundelse for, hvorfor køreprøven afsluttes/ej indledes. Kompetencen til at afslutte/ ej indlede prøven ligger hos den prøvesagkyndige. Den prøvesagkyndige skal i givet fald udfærdige en skriftlige begrundelse for, hvorfor køreprøven afsluttes/ej indledes. Skolevognen skal være tydeligt rengjort umiddelbart før køreprøven. Skolevognens fælles kontaktpunkter (herunder bakspejl, rat, gearstang, håndbremse, håndtag, lyskontakter, paneler m.m.) rengøres/afsprittes i overværelse af prøvesagkyndig umiddelbart før prøven. Sundhedsstyrelsen betragter ikke sædebetræk, som kontaktpunkt. Det er kørelærerens ansvar, at der er sprit/desinfektion og papir til rådighed for rengøring af kontaktpunkter. Prøvesagkyndige skal som minimum vaske hænder eller bruge håndsprit inden hver køreprøve. Prøvetager skal vaske hænder eller bruge håndsprit umiddelbart før køreprøve. Tiden med tæt kontakt mellem prøvesagkyndig og prøvetager mindskes, fx ved at indledende forklaring og instruktion finder sted uden for bilen Undgå at give hånd til prøvetager og prøvetager skal undgå at give hånd og holde afstand til den prøvesagkyndige. Husk ikke at tage masken af under kørslen og hvis du har problemer med masken og gerne vil tage den af, så skal du sige det til den prøvesagkyndige så han/hun kan tage stilling til det.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.