Blog

Kørekort til el-cykel

Inden du får dit kørekort så cykler du måske, ved du hvilke regler der gælder for kørekortkrav og hastighed på el-cykel?

Hvad er reglerne for el-cykel? En el-cykel må hjælpe op til 25 km/t. På almindelig el-cykel (25 km/t) gælder de samme færdselsregler som på en almindelig cykel. Men der er særlige regler for, hvordan din el-cykel skal være indrettet og udstyret. Motoren må kun hjælpe til, når der trædes i pedalerne.

Elcykel/speed pedelec på cykelstien? Både 25 km/t- og 45 km/t-elcykler er i øjeblikket lovlige på danske cykelstier. Speed pedelecs (45 km/t) er dog kun for folk over 18 eller 15-17 årige med knallertkørekort, eller 17 årige med b-kørekort. På cykel skal du overholde de hastighedsregler, der er på den vej, du kører på. Det vil sige, at du skal cykle efter de hastighedsregler, som også gælder for bilerne. Du skal have en ansvarforsikring til en speed pedelec.
Desuden gælder flg. krav til speed pedelec fører: Cykelhjelm er et lovkrav Barnestol må ikke monteres Den må ikke trække en cykeltrailer Cykellygterne skal være tændt under kørsel, også om dagen

Førere af speed pedelecs – ligesom øvrige trafikanter – har en pligt til at tilpasse hastigheden efter forholdene med særligt hensyn til andres sikkerhed samt vej-, vejr- og oversigtsforhold. Føreren har også pligt til at udvise agtpågivenhed, så der ikke opstår farlige situationer på cykelstien.

Kan jeg få en fartbøde? Ja, du kan få en bøde, hvis du på cykel overtræder hastighedsgrænsen i eksempelvis et villakvarter, hvor der er maks 30 km/t. På vejene må du nemlig kun cykle lige så hurtigt som bilerne.

Det koster også en bøde, hvis du:

-cykler imod færdselsretningen. -ikke overholder din ubetingede vigepligt. -har fejl eller mangler ved bremser, reflekser mv. -cykler i fodgængerfeltet, på fortov eller gangsti. -kører i modsat retning på cykelstien. -kører uden hænder på styret.

Nej, uanset om du har kørekort eller ej, så kan du ikke miste dit kørekort eller få klip i kørekortet ved at køre fuld på cykel.

Der er ikke nogen fast promillegrænse for cyklister. Men vurderer politiet, at du ikke er i stand til at cykle forsvarligt, får du en bøde. Du kan ikke miste kørekortet, hvis du kører fuld på cykel.

Ting, du har med på cyklen, må højst være tre meter lange og én meter brede.

Det er ingen regler om brug af cykelhjelm på almindelig cykel og elcykel (25 km/t), heller ikke for børn under 15 år. Det er lovpligtigt for alle at bruge cykelhjelm på: El-løbehjul.

Du risikerer at få frakendt kørekortet, hvis du kører med alkohol i blodet på el-løbehjul. Som udgangspunkt bør du aldrig køre på el-løbehjul, efter du har drukket alkohol.

Den lovlige hastighed for el-løbehjul i Danmark er 20 km/t med ren motorkraft når det gælder kørsel i trafikken, hvis du ikke overholder denne regel du risikere at få dit el-løbehjul konfiskeret, og du vil kunne modtage en bøde

Hvis du er under 15 år og bliver taget på el-løbehjul i trafikken, vil dine forældre blive kontaktet om den ulovlige kørsel.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.