Kontrol af sprititus- og narkokørsel.

De fleste politikredse i Danmark har i påsken 3.april til 10.april ekstra kontrol af spiritus- og narkokørsel. I 1998 fastsættes promillegrænsen til 0,5. Denne grænse gælder for bil og lign. køretøjer, men bl.a. også elektrisk løbehjul og elektrisk skateboard. Hvis du ikke er i stand til at køre sikkert, kan du i Danmark godt blive straffet for spirituskørsel, selvom promillen er under 0,5.

Grænsen for narkopåvirket kørsel er nul. Hvis du kører med ulovlige, euforiserende midler i blodet, er straffen ligesom en spirituskørsel med 1,21 promille:

  • ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år
  • bøde
  • skal gennemføre Alkohol, Narko og Trafik kursus af 12 timer samlet.
  • bestå ny teori- og praktisk køreprøve

Ved gentagelser af overtrædelser stiger straffen.

Generelt set er udviklingen af antallet af sigtelser for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer steget til 10.100 i 2021 og sigtelser for spirituskørsel er faldet til 6.500 i 2021. Dog toppede sigtelser for spirituskørsel i 2020 med 17.000. Ni ud af ti sigtelser for spirituskørsel er rejst mod mænd, og særligt unge mænd.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.