Blog

Kørsel med Trailer med Kategori B-Kørekort

Når du vil vide hvilken anhænger du må trække med kategori B-kørekort, handler det om den Maksimal Tilladte Totalvægt på trailer eller campingvogn og den Maksimal Tilladte Totalvægt på din bil. Tilladt totalvægt står på bilens og anhængerens registreringsattester.

Anhængeren, som almindelig kørekort (B) giver lov til, må højst have en tilladt totalvægt på 750 kg. Din bil skal selvfølgelig være godkendt til at kunne trække denne vægt. Hvis din bil højst må trække en koblingsvægt af 600 kg, må anhængerens faktiske totalvægt ikke overstige 600 kg.

Har anhængeren en tilladt totalvægt på over 750 kg, gælder det at den samlede tilladte totalvægt af bil og anhænger ikke må overstige 3.500 kg.

Ved en kontrolvejning af vogntogsvægten vil både bil og fx. campingvogn blive placeret sammenkoblet på en vægt, inklusiv chaffør, passagerer og bagage.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.