Blog

Undgå påkørsel af vildt der krydser vejene.

Der blev i 2021 anmeldt gennemsnitligt om 31 påkørte rådyr, dådyr og kronvildt dagligt ifølge Dyrenes Vagtcentral. Det er en stigning på ca. 7 daglige henvendelser siden 2016.

Skaderne er store og bekostelige. Mange af dyrene bliver sårede men kan løbe ind i skoven og dør først af kvæstelserne på et senere tidspunkt.

Til at afhjælpe disse sammenstød kan en vildtfløjte med fordel købes og sættes på bilen. Farten får fløjten til at give en ultralyd - frekvensområdet fra 20-30 kHz.

Der er ikke oparbejdet nogen dokumentation endnu, men der er gode erfaringer fra Thisted Kommune og Morsø Kommune. Thisted Kommune har haft monteret fløjter på hjemmeplejens biler og har gået fra 5-8 påkørsler årligt til 1 påkørsel årligt.

Vildtfløjterne virker cirka fra hastighed på 50 km/t, og skal sættes på efter forskrifter fra producenten. Prisen variere men koster ikke en formue, prisen er set fra 50 Kr. Det er en god ide at tjekke en gang imellem om fløjten stadig sidder fast, da fløjten er monteret med dobbeltklæbende tape og kan falde af.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.