Blog

Fartkontrol - 25 flere fartmålere i trafikken.

Der er indsat 25 nye fotovogne og stærekasser i Danmark. Det samlede antal er derfor 107 fartvogne og faste standere rundt om i landet. De nye ATK (automatisk trafik kontrol) vogne er af mærket Ford Transit Custom. Der er flere nye forbedringer ved de nye ATK, for det første måles hastigheden nu på 1.200 meters afstand, hvor de gamle målte 400m før. Derudover filmer de nye fotovogne også i den modsatte retning. Det betyder at motorcyklister kan få filmet deres nummerplade. Kameraet har samtidigt fået en højere opløsning og det giver bedre billeder.

Fartbøder er samtidig steget 20% og bøderne er en del af finanseringen til uddannelse af flere betjente. Selvom antallet af fartbøder er faldet fra år 2017 til 2021 med mere end 150.000 stk så er det samlede bødebeløb steget.

Statistiken siger at 4 ud af 10 dødsulykker i traffiken skyldes for høj fart.

Det er jo ikke alle der bevidst kører for hurtigt men allerede ved en hastighedsbegrænsning på 50 km/t er bøden 1.200 Kr ved fartoverskridende hastighed mellem 51 km/t til 59 km/t. Det samme beløb gælder ved en hastighedsbegrænsning på 80 km/t og en fartoverskridende hastighed mellem 81 km/t til 89 km/t.

Så vær godt opmærksom på din fart for det bliver selvfølgelig dyrere jo større din fart er for høj. Det kan være en god ide at bruge autopiloten i bilen til ikke at overskride tilladt hastighed.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.