Blog

Sne og køreprøve.

Du ved sikkert at vinterdæk er de bedste når sneen ligger der og det klarer din kørelærer - de er nok sat på allerede. Men falder der sne ned, lige når du skal til køreprøve, så er det dig som skal sikre at bilen er ok fri for sne. Ruderne og sidespejlene skal selvfølgelig være fri for sne og is, men husk at det skal lygterne også, glem heller ikke blinklysene og nummerpladen skal være synlig. Dug på ruderne du'r heller ikk'! Husk at tænde for blæser og elbagrude.

Det er også vigtig at fjerne sneen fra taget af bilen. Hvis der ligger et lag af sne, kan dette ved en hård opbremsning ryge ned på din forrude og dække for dit udsyn. Så sørg for at fjerne al sne fra bilen inden kørsel. Is eller sne på taget kan ligeledes ramme andre trafikanter når det blæser ned af taget under kørsel. Vi anbefaler at du fjerner al sne på bilen for at undgå disse farer.

Farten under køreprøven skal tilpasses vejenes tilstand og udsynet. Hvis det sner for meget til at vurdere kørslen tilstrækkelig, bliver køreprøven aflyst. Der vil du ikke skulle betale nyt gebyr, hvis Færdselsstyrelsen aflyser.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.