Blog

Traffikdræbte i 2019

Desværre ser det ud til at tallet af dræbte i trafikken er steget i 2019, et estimat er 205 mistede livet i trafikken. Tallet er først endeligt opgjort i maj 2020.

Den største dræber i trafikken er for høj fart. Halvdelen af alle dødsulykker skyldes farten. Dertil er der også flere alvorlige tilskadekomne. Husk at din bremselængde 4-dobles når du fordobler hastigheden.

Fart er en af de mest afgørende faktorer i trafikulykker, der fører til mange dødsfald på vejen hvert år. Når førere overskrider hastighedsgrænserne eller kører for hurtigt under de givne vej- og trafikforhold, øger de betydeligt risikoen for alvorlige ulykker.

Høj fart reducerer reaktionstiden for føreren, hvilket gør det sværere at undgå farlige situationer. Samtidig forlænger det bremselængden, hvilket kan resultere i kollisioner med fatale konsekvenser. Når ulykker sker med høj fart, er skadernes sværhedsgrad ofte meget værre.

For at forhindre dødsfald i trafikken er det afgørende at overholde hastighedsgrænserne og tilpasse farten til de aktuelle vej- og trafikforhold. Dette er en ansvarlig handling, der kan redde mange liv og bidrage til at gøre vejene sikrere for alle trafikanter.

Husk du kommer ikke hurtig frem hvis du har et uheld på vejen, det er bedre at køre sikkert og forsvarligt.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.