Blog

E ARDHMJA ME MAKINA PA SHOFER

Në të ardhmen, nuk do të jetë e nevojshme të merrni patentë shoferi, makinat do të jenë vetë-drejtuese dhe më të sigurta se makinat e drejtuara nga njerëzit.

Shumica e të gjitha aksidenteve ndodhin pikërisht tani për shkak të gabimit njerëzor dhe shumica e aksidenteve do të shmangen duke përdorur teknologjitë e reja dhe makinat vetë-drejtuese. Teknologjia nuk ka arritur ende atje, por shumë kompani të mëdha si Google, Tesla, Ford dhe Volvo po investojnë shuma të mëdha parash në teknologjinë e re.

Disa makina moderne tashmë kanë teknologjinë për të mbajtur ose ndryshuar korsinë dhe për të mbajtur një distancë dhe për të ndjekur makinën përpara deri në shpejtësinë e lejuar ose për të frenuar nëse shoferi nuk e bën këtë në rast të një pengese të papritur.

Përdorimi i teknologjive të reja do të përmirësojë sigurinë në trafik dhe mund të kalojnë shumë vite para se makinat të jenë plotësisht pa shofer, kështu që deri atëherë përdorni prove.dk dhe përgatituni për testin teorik :-)

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.