Blog

Fjern is og dug fra ruderne inden du kører.

Er du sent på den en morgen og tænker jeg skraber lige hurtigt lidt af inden jeg kører, så tænk lige en ekstra gang!

Det er farligt at køre bil med et dårligt udsyn og du udsætter andre og dig selv for fare.

Ruderne skal være rene både for is, sne og dug, så du har godt udsyn til alle sider. Lygterne skal også kunne ses og nummerpladen, det er fx vigtig at trafikken bag dig kan se når du bremser. Indvendig- og sidespejle skal ligeledes være fri for dug og is.

Det er også vigtigt at fjerne sneen fra taget af bilen. Hvis der ligger et lag af sne, kan dette ved en hård opbremsning ryge ned på din forrude og dække for dit udsyn. Så sørg for at fjerne al sne fra bilen inden kørsel. Is eller sne på taget kan ligeledes ramme andre trafikanter når det blæser ned af taget under kørsel. Vi anbefaler at du fjerner al sne på bilen for at undgå disse farer.

Møder du politiet på din kørsel hvor du ikke har ordentlig udsyn risikere du en bøde fra 1.000 Kr. og opefter, ved grove tilfælde kan det blive en betinget frakendelse førerretten.

Så husk at have en isskraber, isfjernerspray er også en hjælp, samt en klud mod dug. Har du aircondition i bilen kan den bruges til hurtigere at fjerne dug.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.