Blog

Generhverv kørekortet.

Ved du, at du som generhverver selv kan forberede dig til den teoretiske del af køreprøven. Køreprøven består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Først skal teoriprøven bestås før du kan tage den praktiske prøve.

Teoriprøven afholdes hos et af Færdselsstyrelsens lokationer. For at bestille en tid til teoriprøven skal du til Borgerservice, denne prøve kan du selv bestille når du er klar. For at forberede dig til prøven, vil vi anbefale at du ser videolektionerne på Prove.dk (spring manøvrebane og køreteknisk bane over) Videoerne er overkommelige og giver dig indsigt i den viden du skal have for at bestå teoriprøven. Det er godt at få repeteret færdselsregler og i videoerne lærer du også hvordan du skal forholde dig til et billede og den måde der spørges på.

Derefter kan du øve teoriprøverne. Prøverne på Prove.dk er hver 25 billeder med en indledning og 2-4 spørgsmål til hvert billede. Akkurat som hos Færdselsstyrelsen. For at bestå skal du have svaret 100% korrekt til mindst 20 billeder. Om alle svar til et billede er forkerte eller kun et svar ud af fire til et billede er forkert, tæller som én fejl i sidste ende.

Den endelige teoriprøve foregår med billede og lyd der afspilles, for det meste på en storskærm, og et A4 ark med afkrydsning af Ja eller Nej svar. Vores teoriprøver kan øves med tekst og uden tekst, men øv' altså uden tekst fordi det er sådan til den endelige prøve. Vores prøver kan ligeledes afspilles med automatisk videreførelse, efter et antal selvudvalgt sekunder, til næste spørgsmål eller med manuelt at klikke sig videre. Hvad du vælger er op til dig, men ta' et par prøver med automatisk videreførelse på 3-4 sekunder, det er ca. den tid, der vil være til svare på hvert spørgsmål til den endelige prøve.

På Prove.dk er der 40 teoriprøver og emneprøver. Alle dine teoriprøver kan du gemme og du kan gennemgå dine svar og se vores forklaringer til svarene. Hver prøve kan du øve ligeså mange gange du vil. Hvis du kan bestå vores prøver er du godt klædt på til den endelige teoriprøve.

Når teoriprøven er bestået, kan du begynde at forberede dig til den praktiske prøve. Selvom du sagtens kan føre bilen, er der nogle faldgruber for generhververe at være opmærksomme på. Du skal selvfølgelig også kunne svare på kontrolspørgsmål om bilen til den praktiske prøve. Søg gerne efter youtube video om 'Nyeste bil teknik til den praktiske prøve'.

Du skal bruge en køreskolevogn til den praktiske prøve og det kan være en god investering at tage en kørelektion eller to med kørelæreren. På vores hjemmeside kan du lære om de ting du skal kunne udpege og den viden du skal bruge for at svare på kontrolspørgsmålene fra den motorsagkyndige til prøven. Du kan hurtigt gennemgå det på skolevognen med kørelæreren. Derudover skal du have fokus på din orientering i bilen; se i spejle, se over skulderen, din fart.

Prove.dk har en video på youtube, som du kan se især hvis du skal til køreprøve i København. Den kan findes ved at søge på "svære steder i København" og der er flere af vores videoer om køreprøve kørsel i København. Men selvom du ikke kører i København fortælles der om placering og orientering og meget mere som er nyttigt for alle bilister.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.