Blog

Giv plads til udrykning

Trængslen er steget betydelig på vejene og det har givet flere uheld. Derfor er der nu en ny metode om hvad du som bilist skal gøre når der kommer udrykningskøretøjer. Metoden bruges allerede med succes flere steder i Europa, fx i Tyskland er det obligatorisk viden for bilisterne.

Det handler om at skabe en korridor som udrykningen kan at køre igennem. Når trafikken er tæt og træg på motorvejen er det svært for udrykningen at komme frem. Korridoren skabes på motorvejen og andre veje med to, tre eller flere spor i samme retning ved at, hvis du kører i banen længst til venstre, skal du holde til venstre ellers skal du holde til højre.

Især i København ligger de mest trafikerede motorveje og når der er trafik kan det tage 20 minutter længere at komme frem, end hvis der ingen nævneværdig trafik er. Kødannelse ved ét uheld på Motorring 3 koster ca 650.000 mens det til sammenligning koster 293.000 kroner på Holbækmotorvejen.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.