Blog

Tid til at skifte til vinterdæk.

Skolernes efterårsferie er slut og det er snart tid til at få skiftet sommerdæk på bilen til vinterdæk. Det er jo ikke lige sne vi ser så meget til i vinteren i Danmark mere, men vinterdæk er sikkerhedsmæssige meget bedre om vinteren når der er sne og sjap. Morgenrim og fugtig luft kan også gøre vejene fedtede og glatte, derfor anbefales det altid at skifte til vinterdæk. Så er temperaturen under 5-7 grader er rådet – skift til vinterdæk.

Kan du selv skifte dæk, kan du selvfølge skifte dem når vejret ændrer sig. Kan du ikke selv skifte dæk, så skal du enten gøre det inden vejret skifter eller kunne undvære bilen hvis sneen pludselig kommer fordi sommerdæk er ikke gode til at bremse i sne og skrider nemmere ud. Og der kan jo falde sne på alle døgnets tidspunkter og ikke kun om natten, derfor er det godt at have skiftet i god tid.

Dæk skal selvfølgelig have minimum 1,6 mm i mønstre dybde. Dette kan du selv tjekke ved at føle den forhøjning der er i dækket flere steder rundt i mønstret. De 1,6 mm er lovkrav, men FDM anbefaler 4,0 mm til et vinterdæk. Der findes tests af dæk på nettet, hvor kvaliteten af de forskellige dækmærker er undersøgt. Det kan være omfattende at vælge gode dæk og den rette bredde mm., du kan overveje om ikke du vil søge hjælp hos en forhandler eller lignende.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.