Blog

VERDENS FØRSTE KØREKORT

Det første kørekort / førerbevis i verden er udstedt til Karl Benz i 1888.

Karl Benz var opfinderen af det moderne bil og han har selv søgt om skriftligt tilladelse for at køre bil fra Hertugen af Baden. Grunden til at han søgte om lov til at køre bil (kørekortet) var klagerne fra naboerne over støj or røg som hans bil har udviklet.

Det første land der har indført obligatorisk test / prøve var Preussen (Tyskland) i 1903 og testen / teoriprøven var mest om teknisk viden om dampkøretøjer der de første køretøjer var dampdrevet og dengang var der meget få trafikregler.

I 1910 var der flere regler ligesom at man skulle være 18 år for man kunne få kørekortet, og man skulle gennemgå en uddannelse (teoriundervisning og praktisk undervisning) og bestå en teoriprøve.

Belgien var det sidste land hvor kørekortet var indført som obligatorisk i 1977.

Indtil 1977 i Belgien var det ikke nødvendigt at få teoriundervisning og undervisning i kørsel samt teoriprøve var heller ikke obligatorisk.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.